18 Ağustos 2008 Pazartesi

HP QuickLook



HP QuickLook

UPMC NEDİR?

Ultra Mobile PCIntel in yeni nesil ultra taşınabilir pc ailesinin genel ismidir(Özel bir marka veya modelin ismi değildir ,nasıl bir çok dizüstü bilgisayar markası ve modeli var ve biz hepsine laptop diyoruz ,bu tip cihazlarında genel adı UMPC) .Basitçe çok ufak boyutlu tablet pc olarak özetlenebilir.Konsept olarak sürekli yanınızda taşıyacağınız ,sürekli online olacağınız ve tüm yeniliklerden sürekli haberdar olacağınız bir sistemdir.Örnek vermek gerekirse UMPC nizi yanınıza alıp bir alışveriş merkezine gidiyorsunuz , girdiğinizde bilgisayarınız(UMPC) binadaki yerel ağ sağlayıcısına(server) kablosuz olarak bağlanıyor ve size binada hangi mağaza nerde gösteriyor, daha sonra dakika dakika nerede ne gibi indirimler fırsatlar var size haber veriyor. Veya evinize yaklaşırken (mesela evinizin sokağına girdiniz) , UMPC niz evinizin ağ sağlayıcısına kablosuz olarak bağlanıyor ve sizin daha önce programladığınız ayarları aktive ediyor (ışığı açmak , ısıtıcıyı çalıştırmak gibi).Şimdilik Samsung, Asus, Sony gibi birkaç büyük firma UMPC tadında cihazlar çıkarıyor.

FOTOGRAF MAKİNESİ CASİO



Dünyanin en hizli fotograf makinesi CASIO EX-F1 Türkiye’de
Saniyede 60 kare fotograf çekebilen dünyanin en hizli fotograf makinesi Casio EX-F1, Türkiye’de satisa sunuldu. Yaris sirasindaki Formula 1 araçlarini bile en net sekilde fotograflayabileceginiz EX-F1, KDV dahil 1.599 YTL’lik fiyati ile teknomarketler ve Casio Exilim bayilerinde.
Dünyanin en hizli dijital fotograf makinesi olan ve saniyede 60 kare fotograf çekebilen Casio Exilim serisinden EX-F1 artik Türkiye’de. Casio EX-F1, 6 megapixel görüntü kalitesi, yüksek zoom objektifi ve Full HD video kaydi ile de öne çikiyor.
Casio EX-F1’in 6 megapixel görüntü kalitesi, saniyede 60 kare fotograf çekme hizi ve sensör hareketli görüntü sabitleme özelligi ile spor ve doga fotografçilarinin vazgeçilmez yardimcisi olmaya aday. Ürünün 35-420mm (35mm esdeger) 12x zoom lensi ise yavrularini besleyen bir kusun kanat çirpislarini bile en net sekilde fotograflamaniza olanak sagliyor.
Full HD Video KaydiCasio EX- F1, sadece gelismis video kameralarda bulunan Full-HD (1920 x 1080 piksel) görüntü kaydi yapabilme özelligine de sahip. Ürün, saniyede 60 kare hizinda Full-HD çözünürlükte görüntü kaydi yapabiliyor. Üstelik çekilen görüntüler HDMI kablosu ile dogrudan televizyona aktarilabiliyor.
Yüksek hizda CMOS görüntü algilayiciya ve LSI görüntü islemciye sahip EX-F1, fotograf çekiminde oldugu gibi video çekiminde de “hiz” kurgusuna sahip. Kullanicilara 300, 600 ve 1200 kare/saniye video çekim seçenegi sunan EX-F1, saniyede 1200 kare video çekim özelligi ile makine, gözün yakalayabileceginden çok daha hizli hareketleri kaydedebiliyor. Ayni zamanda VGA esdegeri (640x480) AVI formatinda 300 kare/saniye video çekim hizina ulasan makine, bu özelligi ile daha önce sadece profesyonel video kameralarin özelligi olarak bilinen ‘ultra yavas’ film çekimlerini yapabiliyor. Casio Exilim Bayileri ile teknomarketlerde bulabileceginiz Casio EX-F1,Türkiye’de KDV dahil 1.599 YTL’den satisa sunuldu