19 Eylül 2008 Cuma

Havuzu beyaz altın kaplı Atteleia Shine Luxury Otel

70 milyon euro yatırımla hayata geçirilen, havuzu beyaz altın kaplı Atteleia Shine Luxury Otel, Antalya Belek’te açıldı. Açılır açılmaz da lüks otelleriyle ünlü Belek’in ‘en pahalı oteli’ unvanını eline geçirdi. Çünkü bu otelin kral dairesinde bir gece konaklamanın fiyatı 18 bin dolar. Otelin, 65 metrekare olan en ucuz odası ise gecelik 600 dolar. Shine Otel’in yatırımcısı Aköz Şirketler Grubu’nun Başkanı ve aynı zamanda Beşiktaş’ın eski asbaşkanı Faik Akdil, saray ihtişamında bir otel yaptıklarını, bu nedenle 50 milyon euro olarak öngörülen yatırım tutarının 70 milyon euroyu aştığını, açılışın da tahmin edilenden çok daha geç olduğunu belirtti.

300 odalı Shine Otel’in şu anda sadece 17 odası dolu. Faik Akdil, talebin düşük olmasını, otelin yeni olmasına ve henüz yeterince iyi tanıtılmamasına bağlıyor. Akdil, her müşteri için özel bir personelin tahsis edildiği otelin 1 gece boş kalmasının maliyetinin ise 150 bin dolar olduğunu ifade ediyor. Akdil, bu yıl için Shine’da 2 bin-2 bin 500 kişi ağırlamayı öngörüyor.
İtalyan kumaşına 5 milyon euro
Avrupa’nIn en lüks oteli olma iddiasıyla yola çıkılan Shine Otel’de, bu doğrultuda masraftan kaçınılmamış. Afyon’daki ocaklardan özel olarak Shine için çıkarılan mermerler, İstanbul’a götürülüp kesilmiş, sonra Antalya’ya getirilmiş. Shine’ın sadece mermer masrafıyla küçük çaplı bir otel inşa edilebilir. 76 kilometre mermer için harcanan miktar 8 milyon euro civarında. Otelin mobilyaları ise Fransa’dan getirilen antikalardan oluşuyor. İpeklerin de İtalya’dan ısmarlandığını vurgulayan Aköz, tekstile harcanan paranın 5 milyon euroyu, aydınlatma kaleminin ise 5 milyon doları bulduğunu belirtti.

Tansiyona ilaç gibi gelen mucize bitkiler hangileri?

Tansiyon hastalarının en fazla tüketmesi gereken meyve ve sebzenin çilek ve ıspanak olduğu bildirildi. Sinsice gelişen tansiyon konusunda bilinçlenmenin hastalığı önlemede etkili olacağı kaydedildi. Tansiyonun sessiz ve derinden geliştiğini ve tespit etmenin çoğu zaman güç olduğunu belirten uzmanlar, tansiyonu önlemede beslenme alışkanlıklarının oldukça önemli olduğunu söylediler.

Anne annelerimiz ve büyükbabalarımızın tıbbi bilgileriyle günümüzdeki tıbbi tavsiyeleri birleştirerek iyi neticeler alınabileceğini kaydeden uzmanlar şunları söyledi:

KALBE, GÖZE, BÖBREĞE

“Çilek ve ıspanağın tansiyona iyi geldiğini biri söylese inanmazsınız. Aslında körpe ve bol sulu çilekler insanın dolaşım sistemini temizliyor. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için birebir. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu için yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürür. Yalnız şeker hastaları dikkat etmesi gerekir" uyarısında bulundular.

EN KUVVETLİ ANTİ SEBZE

Ispanağın da tansiyona karşı kuvvetli anti sebze olduğuna işaret eden uzmanlar, “Ispanak kalp hastalıklarına, felce, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, ruhi dengesizliklere ve yaşlılık lekelerine etkilidir" dedi.
alıntıdır...